Bewerken van Foto's


Out of bound deel 1       Adobe

Vroeger maakte ik kerstkaartjes waar de letters eruit kwamen. Dit wordt Pop Out genoemd. Zoek maar eens op Pop Out kaarten met Google en klik dan op afbeeldingen. Je ziet dan een grote hoeveelheid mooie kaarten. In de fotografie noemen ze dit O.O.B Out Of Bound letterlijke vertaling -buiten de baan - of -buiten de grenzen-. Typ maar eens Out of Bound in Google en klik dan op afbeeldingen, dan zie je een willekeur aan prachtige foto's waar het onderwerp uit de foto komt.


Out of Bound  deel 2  Gimp

Deel twee in de serie over het maken van out of bound foto's. Ditmaal werk ik met het gratis bewerkingsprogramma GIMPEenvoudige Panorama maken met Adobe

Vaak loop je door straten over pleinen, bruggen of je ziet ineens een oude lange stadswand van een oude stad. Dan denk je "hoe kan ik deze nu in zijn geheel op de foto krijgen". Met ieder toestel, dat kan fotograferen, is het mogelijk een panorama te maken.


Werken met green screen. (GIMP)

Graag wil ik in deze blog laten zien hoe je op eenvoudige wijze met green screen kan werken in Gimp. Ik werk met Gimp versie 2.8 dat gratis is te downloaden.

Green screen kan je voor vele doeleinden gebruiken. Op dit moment ben ik bezig met het maken van een klei animatie en daarbij is het werken met een green screen geen overbodige luxe. Het kleipoppetje is in dit geval mijn model.


Werken met green screen en Photoshop

Door iets of iemand te fotograferen voor een green screen oftewel groene achtergrond, kun je makkelijk de achtergrond vervangen. Lees verder door op de de knop te drukken voor verdere uitleg hoe je dit doet met Photoshop.